Porros gratinats

Porros gratinats

Per fer aquest plat necessitem:

– porros (millor si són prims, de la mida d’un espàrrec gruixut), calculeu 4 o 5 per persona

– bacon fumat, 3 o 4 talls

– formatge de cabra “Monte Enebro” o similar (un parell de talls per persona)

Netegeu els porros, tallant-ne les petites arrels i la part verda; renteu-los bé, ja que sovint porten una mica de terra. Poseu-los a bullir en una olla amb aigua abundant i sal. Han de coure uns 25 o 30 minuts, segons la mida.

Entretant talleu el bacon a daus petits i fregiu-lo en una paella, amb poc oli. Reserveu-ho.
Un cop cuits, poseu a escòrrer els porros, si pot ser en posició vertical, amb la part blanca cap amunt, perquè deixin anar tota l’aigua.

En una plata que pugui anar al forn unteu-ne el fons amb una mica de l’oli que hagi fet el bacon. Poseu damunt els porros, com si fossin canelons, i espolseu pel entremig els trossets de bacon fregits. Al damunt de tot poseu-li el formatge, tallat a làmines més aviat fines.

Poseu la plata al forn, amb el gratinador, a uns 200º.  En pocs minuts el formatge es fondrà i el plat estarà a punt.

http://www.ambcompte.net/cuina/?p=101

Anuncis

Etiquetes:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s


%d bloggers like this: