Mandonguilles amb tomàquet i fesols

Mandonguilles

Ingredients (2 persones):
+ 250 g carn picada (barreja de porc i vedella)
+ 1 ou
+ 1 cullerada de pa ratllat
+ sal
+ pebre
+ julivert
+ all en pols
+ farina
+ 1 ceba
+ 250 g tomàquet triturat
+ 250 g fesols cuits o mongetes blanques cuites (segons el dialecte)
+ oli
+ orenga

Preparació:
Bateu l’ou i barrejau-lo amb la carn picada fins que no es vegi l’ou. Afegiu-hi el pa ratllat i sal, pebre, all i julivert segons el vostre gust. Remeneu-ho tot bé i ja podeu fer les mandonguilles. A mi me’n surten 14, però depèn de la mida. Poseu una olla amb aigua i sal a bullir. Quan tingueu les mandonguilles fetes, arrebosseu-les en la farina i quan l’aigua bulli, poseu-les a l’olla, on s’hi estaran uns 30 min.
Talleu la ceba a trossets petits i poseu-la en una paella amb una mica d’oli a foc lent. Quan comenci a estar daurada, afegiu-hi els fesols que, prèviament, haureu escorregut. Com que els fesols ja estan cuits, podeu afegir el tomàquet tot seguit. Salpebreu al vostre gust i poseu-hi una mica d’orenga. Quan el tomàquet estigui cuit al vostre gust, poseu-hi les mandonguilles que haureu tret de l’olla només per què agafin color.
(Alternativa de la Dolors) No bulliu les mandonguilles i després de fer el sofregit, afegiu una mica d’aigua i poseu-hi les mandonguilles que facin xup-xup.
Apa a llepar-se els dits!

http://paambtomaca.blogspot.com/2007/12/mandonguilles-amb-tomquet-i-fesols.html

Anuncis

Etiquetes:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s


%d bloggers like this: