xuixo de plàtan

Ingredients per a 4 persones:

Per a la crema pastissera

250 ml de nata

250 ml de llet

100 g de rovell d’ou

50 g de sucre

40 g de midó de blat de moro

Per al xuixo:

4 plàtans

pa de pessic sec i mòlt

rovell d’ou

farina

oli de gira-sol

sucre

 

Elaboració:

1-Barregeu la llet, la nata i el sucre i poseu-ho a bullir en un cassó al foc.

2-Barregeu els rovells i el midó i afegiu-ho a la barreja anterior quan estigui bullint. Deixeu-ho coure 30 segons perquè s’espesseixi.

3-Tapeu-ho amb un paper transparent enganxat a la crema i refredeu-ho ràpidament. Reserveu-ho.

4-Per al xuixo: talleu cada plàtan sense pelar-lo en rodelles de 6 cm de llarg, feu-hi un forat al mitg i ompliu cada cilindre amb la crema. Peleu-los i passeu-los per la farina, el rovell i el pa de pessic. Fregiu-los a 170ºC i passeu-los pel sucre.

Les postres de Jordi Roca
Modernitzem tres clàssics de la pastisseria catalanas: el braç de gitano, el xuixo i el pa de pessic.

http://www.cellercanroca.com/inici.php?secc=jordi〈=cat 

 

Advertisements

Etiquetes:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s


%d bloggers like this: