Tonyina agredolça

 

Recepta extreta de Cuina amb compte

Necessitem (com per 6 persones):

– 6 talls de tonyina
– 3 alls
– 1/2 quilo de ceba
– 800 grams de tomàquets madurs
– 2/3 cullerades de mel
– Vinagre de xeres
– Oli, sal, sucre i julivert

Primer anem pel sofregit (si hi ha poc temps, doncs es fa el dia abans). En una olla amb oli hi posem els tres alls tallats a làmines. Posem a calentar. Quan els alls comencin a agafar color, li tirem la ceba, tallada en juliana. Quan sigui tova hi afegim el tomàquet (que abans haurem pelat, tret les llavors i trossejat). Li posem sal i un polsim de sucre i deixem que vagi fent a foc lent un parell d’horetes, remenant de tant en tant.

Quan tinguem el sofregit fet, li afegim la mel i remenem bé perquè es barregi. Després li afegim un rajolí de vinagre i ja hi podem posar els talls de tonyina. Tapem l’olla i els deixem uns 3 minuts per banda. Si no caben els talls a l’olla (l’habitual), anem traient els que ja estan fets i ja els afegirem al final a dins. Al final li tirem una mica de julivert per sobre i ja està preparat per ser engolit.

http://www.ambcompte.net/cuina/?p=115

 

Anuncis

Etiquetes:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s


%d bloggers like this: