Brunyols de l’Empordà

Ingredients: 
625 gr de farina

150 gr de sucre

7 gr de sal

15 gr de matafaluga (pot ser en pols o en gra)

65 gr de greix o mantega

4 ous

12 gr de pell de llimona

35 gr de llevat premsat

250 ml de llet tèbia

Opcional: 

10 cl Garnatxa

10 cl d’aiguanaf

½ branca de canyella i 10 g celiandre

Elaboració:

Amb la farina, el sucre, la mantega, el llevat premsat i la sal fem una massa ben homogènia. Preparem una infusió de matafaluga o anís sec en un quart de litre de llet. Opcionalment, podem afegir-hi uns 10 grams de celiandre i mitja branca de canyella. Colem la infusió i la incorporem mentre encara és tèbia, per tal que es barregi millor. Tot seguit, afegim la pell de llimona i uns 10 cl de garnatxa i 10 cl d’aiguanaf. Si hi posem garnatxa i aiguanaf, és molt important descomptar-los del pes total de la llet o la mescla ens quedarà aigualida. Sense deixar d’amassar, incorporem els ous d’un en un fins a tenir una massa ben homogènia i la deixarem reposar en un lloc tebi i sense corrent d’aire. En dues hores, haurà doblat el seu volum. Amb les mans humides o enfarinades perquè la massa no s’enganxi tant, farem les boles de la mida d’un bunyol. En una paella, escalfem l’oli. Quan és roent, no abans, hi fregim els bunyols. No els donem la volta fins que es daurin. No els traurem fins que el daurat no sigui més aviat fosc. Immediatament, els arrebossem amb sucre. Si es refreden, el sucre no s’hi agafa. 

Crèdits
mestre pastisser JORDI SANS

(Pastissera Sans de la Bisbal d’Empordà) 

Advertisements

Etiquetes:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s


%d bloggers like this: