Oliebollen

 

Postre tipic de Holanda

Ingredients: 

250 gr de farina 

60 gr de sucre

160 gr de llet

150 gr de sucre glass

100 gr de mantega

50 gr d’oli

2 ous

20 gr de llevat en pols (1 sobre)

1 polsim de sal

50 gr de rom

30 gr de panses

ratlladura de dues taronges

Elaboració:

Tamisem la farina juntament amb el llevat en pols i dipositem la mescla en el got de la batedora. Desfem la mantega i la aboquem a la batedora juntament amb la llet tèbia. Ho batem lleugerament fins a obtenir una crema homogènia. Posem la massa en un atuell i hi afegim les panses, la sal i la ratlladura de taronja. Ho barregem de nou i ho amassem a consciència. Ens ha de quedar una massa suau però elàstica. Si ho creiem necessari, podem afegir més farina. Escalfem oli en una paella, el suficient per fregir bé. Ajudant-nos d’una cullera, formem petits bunyols amb la pasta i els fregim. Hem de daurar-los per tots dos costats. Un cop fregits, els submergim en rom ràpidament, tan sols una miqueta, i els empolvorem amb sucre glass o bé fem un caramenl amb el rom i el sucre glass i l’escampem per sobre els bunyols.

 

Anuncis

Etiquetes: ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s


%d bloggers like this: