Coca de recapte

 

Per a 4 persones

Temps d’elaboració: 1 hora i 10 minuts, més el temps de fermentació.

Ingredients:

Per a la massa:

500 g de farina

30 g de llevat premsat

1 got d’aigua tèbia

30 g de mantega

1 dl. d’oli

sal

Guarnició:

6 tomaquets madurs

3 cebes

4 arengades

3 albergínies

3 pebrots vermells

1 dl. d’oli

sal

 

Elaboració:

1. Poseu la farina sobre el marbre en forma de volcà, en el centre, poseu-hi els altres ingredients, tret de l’oli. Treballeu amb les mans fins que s’obtingui consistència i es desenganxi fàcilment del marbre.

2. Quan estigui feta, deixeu la massa en un lloc temperat i tapeu-la amb un drap per tal que fermenti, procurant que no rebi corrent d’aire. Trigarà a fermentar unes tres hores.

3. Torneu a posar la massa al marbre, afegiu-hi l’oli, treballeu-la fins que l’oli hagi quedat absorbit i la massa quedi suau i elàstica; deixeu-la reposar trenta minuts més, tapada.

4. Mentrestant, rostiu els pebrots i les albergínies, peleu-los, traieu-los les llavors i talleu-los en tires.

5. Enfarineu amb farina una safata de forn i esteneu la massa preparada, tot donant-li la forma de coca, amb les mans untades amb oli; a sobre, colloqueu-hi les cebes tallades rodones, el tomaquet trossejat, els pebrots i les albergínies, les arengades netes i tallades; tireu-hi oli per sobre.

6. Porteu-ho al forn, que ja ha d’estar calent, a 180º C, uns trenta minuts. 

Es menja calenta, és quan està al màxim el seu sabor exquisit.

 

Publicat per Cabrils Gastronòmic

Anuncis

Etiquetes:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: